ACCESORII ORIGINALE CREATE DE AGATHA

Fotografia mea
Romania
Dedic acest blog tuturor femeilor cu har si pasiune,care vor sa fie originale!

vineri, iulie 04, 2014

Cum stim daca e lana 100%

Daca vreti sa stiti cu certitudine daca firul sau materialul cu care aveti de a face este 100% natural puteti afla singure ,facand un test.
Va veti juca un pic cu focul,drept pentru care va sfatuiesc sa faceti acest test deasupra unei chiuvete uscate.Inarmati-va cu o bricheta si cu 2-3 cm din materialul sau firul pe care vreti sa-l testati.Dati foc la esantionul de material,si,ca sa nu va ardeti ii dati drumul in chiuveta uscata.Dupa ce s-a stins flacara va uitati cu atentie la ce a ramas.Fibrele naturale de lina ard integral ramanind o cenusa care miroase a par ars,sau mai exact a oaie arsa.Daca insa in afara de cenusa rezulta in urma arderii si vreo granula pietrificata  fie ea cit de mica,inseamna ca avem de a face cu un amestec.Si mirosul va fi diferit.
  Si la firele sau fibrele de bumbac sau matase 100% trebuie sa rezulte in urma arderii esantionului,doar o cenusa,adica ceva care se farama de tot. Tot astfel nu trebuie sa rezulte mici granule tari,care pot emana si un miros de plastic.
 Acest test se demonstreaza a fi foarte necesar in multe situatii.Astfel vom sti cum trebuie spalate,curatate obiectele pe care le realizam cu materialele respective.Este iarasi important atunci cind combinam materiale diferite la impislirea prin metoda wet felting,nuno felting.
Sper ca  sfatul meu va va fi de folos!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu