ACCESORII ORIGINALE CREATE DE AGATHA

Fotografia mea
Romania
Dedic acest blog tuturor femeilor cu har si pasiune,care vor sa fie originale!

joi, septembrie 10, 2009

Despre moda

" Ce-ti pui lele chelbea-n cap? Daca-i moda ce sa fac?"-imi spunea tata mucalit atunci cind ma vedea cu cite o inventie extravaganta...Dar de atunci au trecut anii si privesc cu un zimbet indulgent toate nastrusniciile de care eram in stare,ca sa fiu la moda,desi pe vremea mea notiunea de moda era mai degraba un eufemism...
Astazi vremurile sunt schimbate si aveti privilegiul de a alege,ceea ce ,poate de multe ori confunda.A fi la moda inseamna pentru mine a-ti alege un stil personal,in ciuda curentelor si a indemnurilor propagate in media.Nu trebuie sa scotociti in cufarul bunicii si sa purtati ceva "vintage" doar pentru ca "SE POARTA"; nu trebuie sa va incaltati cu pantofi cu toc"zgirie asfalt"(vreau sa zic exorbitant), doar pentru ca altele ii poarta,nu trebuie sa va imbracati cu blugi care va taie respiratia sau strinsi la glezna daca aveti niste copanele voluptoase.!Sexi in acceptia cea mai desavirsita inseamna sa dezvalui gradat,subtil,sa fii intriganta ,si desigur nu veti reusi etalind "dintr-o bucata" tot ce v-a dat mama(natura)!
Daca acum citiva ani cineva ar fi purtat o pereche de manusi crosetate de pe vremea bunicii ar fi fost luata in ris,iar acum toate le vor in garderoba. (MIMETISM???)
Lucrurile "firmate" le invidiaza multi doar pentru simplul motiv ca sunt firmate,dar nu uitati ca si stilistii sunt oameni si mai gresesc,mai se lasa tentati de ideea profitului,si ceea ce e cel mai important,lasa o gaura in buzunar inconsolabila!!!
Dupa parerea mea lucrurile firmate (desi recunosc calitatea si frumusetea lor) sunt un apanaj al celor cu bani multi care vor sa stirneasca invidia si admiratia celor care nu si le pot permite.O sa spuneti ca sunt rautacioasa-poate da!Dar nu pot sa nu gindesc ca ,daca esti "om de treaba" poti sa cheltui 10% ca sa te imbraci,iar restul sa-i investesti in scopuri nobile. E o chestiune de prioritati,e drept.Fiecare in viata urmareste ceva,iar multi vor sa epateze.Cred insa ca-ti poti alege un stil personal,original fara a cheltui o groaza de bani,asa dupa cum spuneam e berechet de unde alege!
A alege ! Este asta libertatea noastra.Simtul masurii si al bunului simt se dobindesc ca si alte calitati.Nu ramine decit sa va umpleti ochii cu tot ce va ofera massmedia si sa selectati,in functie de propriile calitati si defecte,ceea ce va exalta calitatile si estompeaza defectele!
Poate unii o sa spuna ca ceea ce afirm e deja scontat!.Ei bine,uitindu-ma un pic in jur,nu mi se pare...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu